3- زنگ زدگی و خوردگی در داخل خطوط لوله:
زنگ زدگی و خوردگی می تواند در مخازن، خطوط لوله و همچنین سیستم توزیع هوای فشرده مشاهده شود (سیستم هایی که از تجهیزات تصفیه و فیلتراسیون مناسب برخوردار نمی باشد). در طول زمان این نوع آلودگی می تواند باعث خرابی و آسیب به تجهیزات و ماشین آلات می شود که در نهایت موجب آلودگی محصول نهایی می گردد.
۴- میکرو ارگانیسم ها (Micro-Organisms)
باکتری ها و ویروس ها از طریق ورودی هوای کمپرسور وارد سیستم هوای فشرده می شوند و هوای گرم و مرطوب محیط ایده آلی برای رشد میکرو ارگانیسم ها است. در هوای محیط به طور معمول تا ۳۸۵۰ میکرو ارگانیسم در هر متر مکعب وجود دارد. اگر فقط مقدار کمی میکرو ارگانیسم وارد یک محیط پاک یا یک فرآیند استریل و یا یک سیستم تولید شود باعث خسارات جبران ناپذیری می گردد که نه تنها کیفیت محصول را کاهش می دهد بلکه ممکن است حتی باعث غیر قابل استفاده شدن محصول نهایی شود.
۵- روغن مایع و ذرات روغن:
بیشتر کمپرسورهای هوا برای پروسه فشرده سازی هوا، روغن کاری کمپرسور، عایق بندی و خنک کاری از روغن استفاده می کنند. در طول پروسه تولید هوای فشرده، روغن به صورت مایع و ذرات روغن وارد سیستم هوای فشرده می شود. این روغن با بخار آب موجود در هوای فشرده ترکیب می شود و حاصل آن معمولا اسیدی می شود که باعث به مخازن هوای فشرده، سیستم توزیع هوای فشرده، تجهیزات تولید و همچنین محصول نهایی می شود.
۶- بخار روغن:
علاوه بر گرد و غبار و بخار آب، هوای محیط همچنین شامل روغن به شکل هیدرو کربن می باشد. این هیدرو کربن ها می توانند از طریق ورودی هوای کمپرسور و همچنین به صورت بخارات روغن از خروجی مرحله فشرده سازی کمپرسورهای روغنی به داخل سیستم هوای فشرده وارد شوند. جایی که آن ها خنک شده و چگالش می شوند که آلودگی های آن نظیر آلودگی های روغن به شکل مایع می شود. معمولا میزان بخارات روغن در هر متر مکعب از هوای محیط بین ۰/۰۵ و ۰/۵ میلی گرم می باشد.