کیفیت هوای فشرده در صنایع غذایی و نوشیدنی

هوای فشرده در صنعت غذا و نوشیدنی

هوای فشرده در صنعت غذا و نوشیدنی چه تاثیری روی محصول نهایی دارد؟

استاندارد هوای فشرده در صنعت غذا و نوشیدنی چیست؟

چرا باید کیفیت هوای فشرده در صنعت را کنترل کرد؟

 

هوای فشرده مورد استفاده در صنایع به صورت طبیعی تمیز نبوده
و دارای ناخالصی هایی از جمله آب به صورت بخار ، ذرات معلق گرد و غبار و روغن بوده
و قبل از استفاده در صنایع غذایی و نوشیدنی برای جلوگیری از آلوده شدن مواد غذایی و امنیت غذایی مصرف کننده گان میبایست تصفیه شود.
بدین منظور استفاده از  استانداردهای بین المللی از جمله استاندارد ISO-8573-1  سودمند خواهد بود.

برای حصول اطمینان از انطباق کیفیت هوای فشرده طبق استاندارد و همچنین ذخیره انرژی ،
پارامترهای مختلفی در ارتباط با کلاس هوای فشرده ازجمله موارد زیر باید مورد بررسی قرار گیرد:

 

با توجه به این که در نقاط مختلف خط تولید به هوای فشرده با کیفیت متفاوت نیاز است به منظور تامین بهینه هوای فشرده میتوان از یک سیستم مرکزی و  چندین سیستم غیر مرکزی هوای فشرده استفاده کرد.

هوای فشرده در صنعت برای کنترل تجهیزات

در بیشتر موارد این نوع هوای فشرده برای کنترل شیرها ، سیلندرها و گیره ها مورد استفاد قرار میگیرد .
دراین مصارف برای جلوگیری از زنگ زدگی و اصطهلاک تجهیزات پتوماتیک،
استفاده از هوای فشرده با کلاس استاندارد ۷:۴:۴  توصیه میشود
که با نصب یک درایر تبریدی مرکزی به همراه جداساز روغن و فیلتر ۴۰ µm قابل تامین میباشد.

هوای فشرده در صنعت و تماس آن با غذای خشک ( به عنوان مثال: شیر خشک )

در این مصارف هوای فشرده برای جابه جایی ، میکس و تولید مواد  غذایی خشک مورد استفاده قرار می گیرد،
به دلیل حساسیت مواد غذایی در تماس با ناخالصی های موجود در هوا کلاس های استاندازد زیر برای هریک از پارامترها توصیه میشود:

ذرات جامد : کلاس ۱

رطوبت :کلاس ۲

روغن : کلاس ۱

هوای فشرده مورد مصرف در فرآیند تولید

هوای مورد استفاده در این مصارف به عنوان مثال برای دمیدن در قالب و یا در تماس مستقیم با مواد غذایی باید به طور قابل ملاحضه از خلوص بالاتری برخوردار باشد .
با توجه به عدم نیاز تمام تجهیزات به هوای با کیفیت بالا میتوان برای ذخیره انرژی از سیستم غیر مرکزی در محل مصرف بهره مند شد.
همچنین تامین هوا درمحل مصرف از آلوده شدن دوباره هوای فشرده نیز جلوگیری میکند.

چیدمان در فیلترها برای مصارف رایج

هدف اصلی استاندارد ISO-8573-1   تعریف کلاسهای کیفی هوای فشرده بوده
و در ارتباط با درجه خلوص آن میتوان از دستورالعمل های به عنوان مثال VDMA , BCAS   برای انتخاب چیدمان درست فیلتر ها استفاد کرد.

هوای فشرده در تماس با مواد غذایی غیر خشک( از جمله نوشیدنی ها ، گوشت و سبزیجات )

هوای فشرده در صنایع غذایی به طور کلی به منظور حمل و نقل ، ترکیب و تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد
که هوای فشرده مورد مصرف در این صنایع طبق جدول استاندارد ISO-8573-1   به صورت زیر تعریف می شود:

ذرات جامد : کلاس ۱

رطوبت :کلاس ۴

روغن : کلاس ۱

 

برای مشاوره و خرید با کارشناسان ما تماس بگیرید

اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در twitter
توییتر
اشتراک گذاری در linkedin
لینکدین
اشتراک گذاری در pinterest
پینترست

ارسال نظر

آدرس الکترونیکی شما نمایش داده نمی شود *